Afgelopen activiteiten

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

Afgelopen activiteiten - overzicht

 1. Op
  08 mrt

  Schelpenlezing

  Meer te beleven dan op dan een klassieke lezing, meer te zien dan alleen maar een tentoonstelling en een powerpoint, meer dan een extra drankje... ook een prachtige historische schelp als aandenken!

  Lezing 1 sessie Activiteit lezing
  Meer informatie
 2. Op
  16 okt
  inAnzegem 

  Leeskring - Taffy Brodesser-Akner "Fleishman zit in de problemen"

  Fleishman zit in de problemen is een ongepolijst, rauw debuut, maar vooral een verontrustende, vaak hilarische verkenning van een cultuur die probeert te navigeren langs de breuklijnen van dat aloude instituut, dat zo’n groot beroep doet op de tact, ijver en hoop van de betrokkenen: het huwelijk.

  Taffy Brodesser-Akner (1975) schrijft voor The New York Times. Voor haar interviews met beroemdheden won ze verschillende journalistieke prijzen. Fleishman zit in de problemen is haar debuutroman.

  Taal Literatuur Activiteit leesgroepen
  Meer informatie
 3. Op
  13 okt

  Vers Geperst - Lid worden van het Davidsfonds

  Je bent lid van het Davidsfonds Anzegem en je wil je lidmaatschap vernieuwen? Groot gelijk! Kom op vrijdag 13 oktober tussen 18.00u en 21.00u naar de Kleine Kluis in Gijzelbrechtegem en maak kennis met ons nieuw jaarprogramma.

  Je bent nog geen lid van het Davidsfonds en je wil er meer over weten? Hartelijk welkom! Wij geven je graag alle nodige informatie. Het Davidsfonds is een culturele vereniging die heel wat meer te bieden heeft dan het traditionele boekenpakket. We stellen je graag de voordelen van het lidmaatschap voor!

  Wat kunnen wij je bieden op deze informatieavond:

   Uitleg over de lidmaatschapsformule
   Voorstelling van ons gevarieerd programma 2022-2023
   Presentatie van het nieuwe boekenpakket en mogelijkheid om boeken te bestellen

  Taal Literatuur Activiteit Vers Geperst
  Meer informatie
 4. Op
  27 mei

  Busuitstap naar Koksijde - Oostduinkerke

  Om 7:30 vertrekken we aan de sporthal in Anzegem met de bus naar Koksijde-Oostduinkerke. Deze kustgemeente heeft enorm veel te bieden. We hebben een mix gemaakt van zeer gekende trekpleisters met ongewone bestemmingen, van historisch naar recent, van natuur naar architectuur, van garnalen naar een goede pint  in huisbrouwerij Ten Bogaerde.

  Geschiedenis & Erfgoed Mens & Maatschappij Ontspanning & Ontmoeten Dagevenement
  Busuitstap naar Koksijde - Oostduinkerke
  Meer informatie
 5. Op
  08 mei
  inAnzegem 

  Leeskring - Patrick Süskind, "Het Parfum"

  Bijeenkomt van de Leeskring van Davidsfonds Anzegem. We bespreken "Het Parfum" van Patrick Süskind en we kijken naar de film van Tom Tykwer. Tussenin een hapje en een drankje.

  Kunst & Cultuur Taal Literatuur 1 sessie
  Leeskring - Patrick Süskind, "Het Parfum"
  Meer informatie
 6. Op
  07 mei
  inVichte 

  Mariken

  Theatercompagnie De Kroon maakt van het oudste wagenspel van de Lage Landen een hedendaags, wervelend en begeesterend muzikaal optreden. Grijp de kans om het allerlaatste optreden van deze familievoorstelling bij te wonen.

  De spelers vertellen jou de mooiste leugens die allemaal écht gebeurd zijn. Het verhaal van twee witte geiten (waarvan één zwarte), van de duivel en zijn demonen, van God en zijn engeltjes, van de heilige maagd Maria… Bovenal is dit het verhaal van MARIKEN, het meisje dat geen moeder had maar wel de hele wereld zag!

  Theater & dans 1 sessie Activiteit Voorstelling (theater, literatuur, film,...)
  Mariken
  Meer informatie
 7. Op
  20 apr
  inVichte 

  Rob Heirbaut - "Europa in woelig water"

  Rob Heirbaut is Europa-expert bij de TV-nieuwsdienst van de VRT. Daar brengt hij sinds 2002 verslag uit over het reilen en zeilen van de Europese Unie. Samen met de Gentse professor Hendrik Vos schreef hij het boek "Hoe Europa ons leven beïnvloedt" (2008). Ze kregen voor dit boek de Wablieftprijs voor klare taal. In 2019 verscheen hun tweede boek: "Europa in woelig water" (Davidsfonds Uitgeverij). Rob Heirbaut en Hendrik Vos maakten in 2014, 25 jaar na de val van de Berlijnse Muur, voor Canvas samen de televisiereeks "Het IJzeren Gordijn".

  Europa in woelig water, van eurocrisis, coronacrisis, energiecrisis tot de oorlog in Oekraïne, Europa blijft hoe dan ook op vandaag ons leven beïnvloeden.

  Politiek Lezing 1 sessie Activiteit
  Rob Heirbaut - "Europa in woelig water"
  Meer informatie
 8. Op
  13 feb

  Leeskring - Marieke Lucas Rijneveld, "De avond is ongemak"

  Ondertitel (hierboven bij titel, hoofdtitel invoeren)

  Of korte omschrijving

  Activiteit
  Leeskring - Marieke Lucas Rijneveld, "De avond is ongemak"
  Meer informatie
 9. Op
  12 feb

  Geutelingenwandeling in Elst

  Ondertitel (hierboven bij titel, hoofdtitel invoeren)

  Of korte omschrijving

  Geschiedenis & Erfgoed Ontspanning & Ontmoeten Lokaal Wandeling met gids
  Geutelingenwandeling in Elst
  Meer informatie
 10. Op
  21 jan

  Toast Literair met Wally De Doncker

  Wally De Doncker is een Belgische (jeugd)auteur met internationale bekendheid. Op zijn enthousiaste manier vertelt hij ons meer over zijn werk.

  Kunst & Cultuur Ontspanning & Ontmoeten Taal Literatuur
  Toast Literair met Wally De Doncker
  Meer informatie