Afgelopen activiteiten

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

Afgelopen activiteiten - overzicht

 1. Op
  21 jan

  Toast Literair met Wally De Doncker

  Wally De Doncker is een Belgische (jeugd)auteur met internationale bekendheid. Op zijn enthousiaste manier vertelt hij ons meer over zijn werk.

  Kunst & Cultuur Ontspanning & Ontmoeten Taal Literatuur
  Toast Literair met Wally De Doncker
  Meer informatie
 2. Op
  12 dec
  inAnzegem 

  Leeskring - Elif Shafak, "10 minuten en 38 seconden in deze vreemde wereld"

  Elif Shafak (°1971) schrijft zowel in het Engels als Turks. Haar boeken zijn controversieel omdat ze zich inzet voor de rechten van minderheden. Tot tweemaal toe werd zij aangeklaagd door de Turkse overheid. Toch is zij de meest gelezen auteur in Turkije. Haar werk is over de hele wereld vertaald en Shafak won vele internationale prijzen.

  "10 minuten 38 seconden in deze vreemde wereld" werd oorspronkelijk in het Engels geschreven. Het boek vertelt het verhaal van Tequila Leila, die vermoord wordt achtergelaten op een vuilnisbelt in Istanbul. In 10 minuten en 38 seconden ziet ze de film van haar leven aan zich voorbijtrekken. Ze herinnert zich haar kindertijd, haar vrienden, haar trauma's, haar levenslust.

  Literatuur leesgroepen
  Leeskring - Elif Shafak, "10 minuten en 38 seconden in deze vreemde wereld"
  Meer informatie
 3. Op
  08 nov

  Toen geluk nog heel gewoon was

  Dirk Musschoot vertelt aan de hand van verhalen en anekdotes over de sleutelmomenten in het gezinsleven van de voorbije honderd jaar.

  Geschiedenis & Erfgoed Mens & Maatschappij Lezing Activiteit
  Toen geluk nog heel gewoon was
  Meer informatie
 4. Op
  17 okt
  inAnzegem 

  Leeskring - Hannelore Bedert, "Lam"

  Lucia heeft gebroken met haar vader en haar geboortedorp. Zij leidt een ongeregeld leven weg van haar verleden. Wanneer haar vader sterft, keert ze terug naar van waar ze kwam. Haar verleden slaat haar in het gezicht, want toen ze 6 jaar was zag ze haar moeder de winkel binnengaan, en nooit meer buitenkomen. Leeft haar moeder nog? Zo ja, waar is ze dan? Waarom liep ze weg? Zal Lucia ooit de waarheid achterhalen?

  Hannelore Bedert is niet alleen een succesvolle schrijver; ze zingt, maakt cd's en treedt op. Met het overlijden van haar echtgenoot moet ook zij een persoonlijk drama verwerken en zet ze haar podiumactiviteiten on hold.

  Literatuur leesgroepen
  Leeskring - Hannelore Bedert, "Lam"
  Meer informatie
 5. Op
  09 sep

  Vers Geperst - Lid worden van het Davidsfonds

  Je bent lid van het Davidsfonds Anzegem en je wil je lidmaatschap vernieuwen? Groot gelijk! Kom op vrijdag 9 september tussen 18.00u en 21.00u naar de Kleine Kluis in Gijzelbrechtegem en maak kennis met de nieuwe mogelijkheden van je lidmaatschap.

  Je bent nog geen lid van het Davidsfonds en je wil er meer over weten? Hartelijk welkom! Wij geven je graag alle nodige informatie. Het Davidsfonds is een culturele vereniging die heel wat meer te bieden heeft dan het traditionele boekenpakket. We stellen je graag de voordelen van het lidmaatschap voor!

  Wat kunnen wij je bieden op deze informatieavond:

   Uitleg over de nieuwe lidmaatschapsformule
   Voorstelling van ons gevarieerd programma 2022-2023
   Presentatie van het nieuwe boekenpakket en mogelijkheid om boeken te bestellen
   Enkele leuke verrassingen voor iedere bezoeker

  Vers Geperst
  Vers Geperst - Lid worden van het Davidsfonds
  Meer informatie