Over Leeskring - Patrick Süskind, "Het Parfum"

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

08 mei
Anzegem - Bibliotheek

Leeskring - Patrick Süskind, "Het Parfum"

Bijeenkomt van de Leeskring van Davidsfonds Anzegem. We bespreken "Het Parfum" van Patrick Süskind en we kijken naar de film van Tom Tykwer. Tussenin een hapje en een drankje.

maandag 8 mei 2023 van 18:30 uur tot 21:30 uur

Met Het Parfum (1985) schreef Patrick Süskind een van de meest beklijvende en originele romans van de laatste decennia van de 20e eeuw. Met meesterhand beschrijft hij het leven van Jean-Baptiste Grenouille. Moederloos, liefdeloos en… geurloos gaat hij door het leven. Zelf heeft hij geen geur, maar hij kan moeiteloos en perfect alle geuren detecteren, specifiëren en fabriceren. Op zoek naar de perfecte meisjesgeur ontpopt Grenouille zich tot een niets ontziende manipulator en meedogenloze moordenaar.

Met de leeskring bespreken we dit merkwaardige boek, van de hand van een al even zonderlinge schrijver. We kijken ook naar de verfilming van Tom Tykwer (2006), schitterend in beeld gebracht met sterke acteurs. Bij de laatste bijeenkomst van dit werkjaar genieten we ook van een hapje en een glaasje.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief Gratis
Standaard Gratis
Labels: Kunst & CultuurTaalLiteratuur1 sessieActiviteit