Over Geutelingenwandeling in Elst

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

12 feb

Geutelingenwandeling in Elst

Ondertitel (hierboven bij titel, hoofdtitel invoeren)

Of korte omschrijving

zondag 12 februari 2023 van 13:30 uur tot 16:30 uur

De wandeling start bij de kerk van Elst, op het Sint-Apolloniaplein. Je kan er ook parkeren. Regiogids Danny De Looze begeleidt ons op een wandeling van ongeveer 7 km. Hij verblijdt ons met streekeigen weetjes en met versterkingen voor de innerlijke mens. 

We wandelen bergop, bergaf, doorheen het heuvelachtige Vlaamse Ardennenlandschap van Elst en Zegelsem, het geliefkoosde speelterrein van de Flandriens. We komen te weten hoe we tandpijn ‘op grootmoeders wijze’ moeten aanpakken. We bezoeken enkele eeuwenoude kerkjes en een hedendaags monasterium, herbeleven de wulpse avonturen van Maria Speermalie… Onderweg genieten we van een streekdrank en op het einde smullen we van een  lekkere versgebakken geuteling met een kop koffie. Deze consumpties zijn inbegrepen in deelnameprijs.

Zorg voor goed wandelschoeisel dat tegen de modder kan…

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 15,00
Standaard € 15,00

Vooraf inschrijven noodzakelijk. Bel naar 056/689156 of 0475/343554 of mail naar paul.verleyen1@telenet.be. Ingeschreven na storting op DF Anzegem, BE15 7360 2556 5830 met vermelding "Geutelingenwandeling"

Labels: Geschiedenis & ErfgoedOntspanning & OntmoetenLokaalWandeling met gids